My dear friend Alessandro Enriquez, eclectic creative who is fashion designer, professor and journalist, recently released his first book – of whose rise and development I was pleased of seeing during the latest months and I am glad of celebrating now -“10 x 10 – An Italian Theory”(Lombardi Editions), presented during the latest edition of Turin International Saloon of Book, featuring ten tales by iconic personas of fashion, art, music and design realm as Albino D’ Amato, Anna Dello Russo, Arnaldo Pomodoro, Eleonora Abbagnato, Ennio Capasa, Fabio Novembre, Margherita Maccapani Missoni, Ornella Vanoni, Paola Navone, Rossella Jardini, interviewed by the author, pictures of table setting and dishes – by Carlo Branz – exploring their personality and life and smashing illustrations by Amedeo Piccione and Lula. The book, including a preface by Mariuccia Casadio, comments to the chapters by Giusi Ferrè, is a genuine fetish to have for all the ones who celebrate the cult of food, beauty and Epicureanism.

“10 x 10 – AN ITALIAN THEORY”, L’ ESTETICA EPICUREA RACCONTATA DA ALESSANDRO ENRIQUEZ

Alessandro Enriquez

Il mio caro amico Alessandro Enriquez, eclettico creativo che è fashion designer, docente e giornalista, ha recentemente pubblicato il suo primo libro – la cui nascita e consolidamento sono stata lieta di vedere nei mesi scorsi e sono lieta di festeggiare adesso – 10 x 10 – An Italian Theory”(Lombardi Editori), presentato in occasione dell’ ultima edizione del Salone Internazionale del libro di Torino di cui sono protagonisti dieci racconti di iconici personaggi dell’ ambito della moda, arte, musica e design quali Albino D’ Amato, Anna Dello Russo, Arnaldo Pomodoro, Eleonora Abbagnato, Ennio Capasa, Fabio Novembre, Margherita Maccapani Missoni, Ornella Vanoni, Paola Navone, Rossella Jardini, intervistati dall’ autore, accompagnati da immagini dell’ allestimento dei tavoli e le pietanze – Carlo Branz – che esplorano la loro personalità e da formidabili illustrazioni di Amedeo Piccione e Lula. Il libro che include una prefazione di Mariuccia Casadio ed i commenti ai capitoli a cura di Giusi Ferré è un autentico feticcio da avere per tutti quelli che celebrano il culto del cibo, la bellezza e l’ epicureismo.

Alessandro Enriquez by Lula

photo by Carlo Branz

photo by Carlo Branz

photo by Carlo Branz

www.anitaliantheory.com

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